Expeditie voordeelreis langs de Noorse kust vanuit IJmuiden
Beleef de reis van uw dromen nu extra voordelig met de Noorderlicht expeditiecruise van rederij Hurtigruten. U vertrekt vanuit IJmuiden en vaart langs de adembenemende Noorse kustlijn naar de Noordkaap, het meest noordelijke punt van Europa. Vanaf het schip heeft u een fantastisch uitzicht over de spectaculaire fjorden, idyllische vissersdorpjes en schilderachtige eilandjes die Noorwegen rijk is. En als de zon ondergegaan is, is de kans groot dat u het Noorderlicht ziet!
Welkom in Winterwonderland
De Noorderlicht expeditiecruise vertrekt vanuit IJmuiden en stopt als eerste in de levendige stad Stavanger. Hierna vaart u door naar Kalvag, het best bewaarde vissersdorpje van Noorwegen. Vervolgens vaart u door naar de sprookjesachtig mooie kust van Helgeland, met de iconische berg Torghattan en het Seven Sisters gebergte. De volgende dag bereikt u het prachtige Svolvaer, één van de grootste plaatsen op de Lofoten. Het leven staat hier nog volledig in het teken van de visserij. Voordat het schip de Noordkaap bereikt, maakt u nog een laatste tussenstop in Tromso. Door zijn ligging is Tromso één van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te zien.
Op naar de Noordkaap
De volgende ochtend wordt u wakker in Honningsvag. Hier bezoekt u het noordelijkste punt van Europa, de Noordkaap. Tijd voor een foto bij het wereldberoemde Globe Monument! Eenmaal terug aan boord keert het schip om richting Senja. Hierna volgt een expeditiedag, waar een toegewijd expeditieteam u in een kajak, tenderboot of te voet meeneemt om de Noorse natuur van dichtbij te ontdekken. Tijdens uw laatste dagen aan boord vaart het schip naar Fjaerland. Hier ontdekt u hoe de ijstijd het Noorse landschap heeft gevormd. Na een laatste stop in Bergen vaart u weer terug naar IJmuiden.
Vertrekmogelijkheden
Vertrekdata 2024 – 06/01 – 20/01 – 03/02 – 17/02 – 02/03 – 16/03 – 30/03
Hutkeuze
Bij deze reis kunt u kiezen uit vier verschillende soorten hutten binnen het Select tarief:

Polar Inside – I2 / I1
Deze comfortabele, standaard binnenhutten voor maximaal twee personen op het midden- of bovendek hebben aparte bedden, waarvan er één kan worden omgebouwd tot een bank. Alle hutten hebben een eigen badkamer.

Polar Outside – J3 / J1
Deze comfortabele buitenhutten voor maximaal drie personen op het boven- of middendek hebben een eigen badkamer en aparte bedden, waarvan er één kan worden omgebouwd tot een bank. Het derde bed is een bovenbed. De hutten hebben beperkt of geen uitzicht.

Polar Outside – N2 / N1
Deze standaard buitenhutten voor maximaal twee personen op de middelste dekken hebben aparte bedden en een eigen badkamer.

Arctic Superior – P2 / P1
Deze comfortabele buitenhutten voor maximaal twee personen op het middendek hebben een eigen badkamer en aparte bedden, waarvan er één ook dienst doet als bank.

Let op: Tarieven van eenpersoonshutten binnen de bovenstaande categorieën zijn op aanvraag.
Reisschema
14 Nachten
Expeditiereis per MS Maud inclusief volpension aan boord.

Let op: Het minimaal aantal deelnemers voor deze reis is 10 personen per vertrekdatum. Indien het minimum aantal deelnemers niet is gehaald, zullen wij u hierover informeren. Wij kunnen de reis dan aanbieden tegen een meerprijs of u een alternatieve vertrekdatum voorstellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidWanneer

za 25 maart t/m di 31 december 2024

Locatie

Bergen
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje