Heerlijk Drenthe:

 

Bezoek Drenthe en geniet van de rust en de ruimte! Drenthe leent zich meer dan uitstekend voor korte of langere wandel- of fietstochten. Maar heeft ook diverse bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het hunebedmuseum in Borger. In dit informatiecentrum vindt u alle informatie over het Trechterbekervolk, de bouwers van deze grafmonumenten die 5000 jaar geleden in Drenthe woonden. Of bijvoorbeeld het museum rond de sage van Ellert en Brammert en Schoonloo. Naast het verhaal rond de sage is het park ingericht zoals Drenthe er heel vroeger uitzag, met plaggenhutten. Verder is er het museum dorp Orvelte. Dat dorp is nog authentiek zoals het in grootmoeders tijd was. Met oude ambachten, zoals de smid en de klompenmaker. Maar kijk ook eens in het ouderwetse snoepwinkeltje. Ook kun je in Drenthe naar het Drents museum. Daar zijn worden onder andere de wereldberoemde veenlijken tentoongesteld. In het Drents museum zijn ook geregeld erg bijzondere exposities. Er zijn bijvoorbeeld recent exposities geweest van/over de dode zeerollen, goud van de Georgiers en over de Maya’s. Wellicht ook een goede tip is het TT circuit van Assen. Ieder jaar vanaf omstreeks april tot in oktober is daar meerder keren per week wel een evenement. In Emmer-Compascuum bevind zich het veenmuseum. Hier kun je zien hoe men vroeger turf stak en dat transporteerde. Maar ook op natuurgebied kun je volop genieten. Er is vlakbij hotel Kuik het Dwingelderveld N.P. met al haar natuurschatten. Niet te vergeten is het indrukwekkende kamp Westerbork, waarin de geschiedenis van de vervolging van joden en andere bevolkingsgroepen en het transport naar de beruchte concentratiekampen wordt belicht.  En kijk ook eens op de kaart van Drenthe. Dan vind je nog veel meer bos en heide gebieden. En wat te denken van als de zon ondergaat. In Drenthe kan het echt nog donker zijn. En tevens de tijd voor de nachtdieren. In sommige gebieden kun je wel een tiental verschillende uilen soorten spotten. Kortom er is meer dan genoeg te zien en te beleven in Drenthe!

Highlights Hotel Kuik

In de landelijke omgeving van Drenthe kunt u overnachten bij het gemoedelijke 3-sterren Hotel Kuik. Het door de familie Kuik gerunde hotel staat direct aan de oude brink in het centrum van Ruinen, waar de sfeer bepaald wordt door eeuwenoude bomen en boerderijen. Ontdek dit comfortabele, gezellige en gastvrije adres met uitstekende keuken en een attente bediening, nabij Nationaal Park Dwingelderveld.

Hotel Kuik is een voormalig dorpscafé en al tientallen jaren een begrip in de omgeving. U kunt hier nog gezellig aanschuiven aan de stamtafel, bijvoorbeeld na een dagje fietsen. Het hotel verhuurt zelf fietsen waarmee u over de heide, door de bossen en langs de vennen van het Drentse landschap kunt fietsen.

Het restaurant van Hotel Kuik is sfeervol en warm ingericht. De menukaarten voor lunch en à-la-carte-diners bieden een ruime keus in gevarieerde gerechten. De chef-kok en z’n medewerkers trakteren u op de ideale combinatie van erg lekker en bijzonder voedzaam. Bij voorkeur maken ze gebruik van (dag)verse producten. Vanaf het ruime terras, met gezellige zitjes en een aparte loungehoek, heeft u een panoramisch uitzicht over de brink. Deze accommodatie beschikt daarnaast over een traplift, gratis parkeergelegenheid en mogelijkheden voor kosteloos gebruik van internet. Huisdieren zijn hier niet toegestaan.

De 12 kamers van Hotel Kuik zijn voorzien van gescheiden bedden, telefoon, televisie, een gezellig zitje, een bureau en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Kamers voor mindervaliden zijn hier niet beschikbaar. Wel zijn er enkele (luxe) kamers op de begane grond te vinden.

Omgeving

Hotel Kuik staat in de voormalige ‘Heerlijkheid Ruinen’. Dit brinkdorp bevindt zich in een eeuwenoud landschap van uitgestrekte heidevelden, bossen en een schat aan monumentale boerderijen. Ook grenst het dorp aan het Nationaal Park Dwingelderveld, dat onder andere bestaat uit de Staatsbossen van Boswachterij Ruinen en de Dwingelose Heide. Drenthe staat voornamelijk bekend als fietsprovincie, maar ook voor prachtige wandelingen of huifkartochten leent de provincie zich uitstekend. Een bijzondere belevenis is het wandelen in de nacht. In het Dwingelderveld heeft Natuurmonumenten een speciale nachtroute uitgezet. Ga op pad onder het schijnsel van de maan en Wie weet hoort u een bosuil roepen of een ree ‘blaffen’. Meer informatie over de diverse wandeltrajecten kunt u verkrijgen bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.


Buiten de natuur is er in Drenthe ook veel historie te vinden. Ruinen is een oud brinkdorp en behoorde tot de Heerlijkheid Ruinen; u ademt er nog de sferen van toen. Het grootste hunebed staat bij het Hunebedcentrum in Borger;  Een ander historisch fenomeen in deze noordelijke provincie zijn de vele monumentale boerderijen. Wilt u toch even naar de drukte van de stad, dan zijn de gezellige stadscentra van Meppel, Hoogeveen en Assen dichtbij.

Mocht je dit arrangement willen boeken, klik dan op onderstaande banner:

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk

Booking.com
Het Laatste Tafeltje