Dagje uit Zuid Holland. Hier wonen de meeste mensen die op zoek zijn naar een dagje uit! Althans vanuit deze provincie registreren we de meeste boekingen via DagjeuitPagina.nl. Zuid Holland is één van de meest dichtbevolkste gebieden van Nederland en zelfs ter wereld. Het heeft ook de meeste industrie. Toch kun je hier prima uit de voeten als je je dagje uit wilt plannen. Het kent tevens een rijke geschiedenis, waardoor veel beleid is bepaald en gemaakt voor de rest van ons land. En zoals we nu in Nederland samenleven.

De hoofdstad van Zuid Holland is Den Haag. Maar de grootste stad is Rotterdam. Het leuke van Zuid Holland is onder andere dat je uitgestrekte natuurgebieden kunt bezoeken, maar ook uitgebreide stedentrips kunt maken. Voor elk wat wils zo gezegd.

Dagje uit Zuid Holland:

Voor wat betreft een dagtrip in Zuid Holland plannen, kun je werkelijk alle kanten op. Er is keuze en verscheidenheid in overvloed. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van de natuur in de Biesbosch tot en met een stedentrip ondernemen naar Rotterdam of Den Haag. En van cultureel genieten in één van de vele musea die Zuid Holland rijk is tot en met genieten van een zonnige dag op het strand van Scheveningen. Ook leent de provincie zich uitstekend voor heerlijke wandel- en fietstochten. En kun je ook verschillende facetten van een dagje uit met elkaar combineren. Bijvoorbeeld het maken van een ontspannen boottocht en het genieten van een leuke of interessante bezienswaardigheid.

Dagje uit Zuid Holland, het strand van Scheveningen

Pretparken:

Voor een heerlijke complete familiedag kun je prima een bezoek brengen aan Familiepark Drievliet in Den Haag. Familiepark Drievliet heeft attracties waar zowel jong als oud van kan genieten en waar je dus met het hele gezin in kunt. En er zijn speciale attracties voor de kleintjes, geweldige shows en super sensatie attracties voor de echte durfals.

Een andere grote trekker van liefhebbers van dagjes uit is Madurodam in Scheveningen. In Madurodam kun je in het klein bekijken waar Nederland en de Nederlanders groots in zijn. Zoals bijvoorbeeld het Nederlandse watermanagement. Madurodam is inmiddels verworden tot een waar interaktief museum waar je zo maar eens de tijd kunt vergeten.

Ieder jaar trekken ook veel mensen naar het attractiepark Duinrell in Wassenaar. Samen het Tikibad is dat een ideale combinatie voor een heerlijk dagje plezier voor de hele familie.

In de zomermaanden wordt er in Rotterdam Ahoy een waar speel paradijs opgetuigd voor de kleintjes. Van 10 tot en met 21 augustus 2020 kunnen de kinderen onbevangen spelen, klimmen en klauteren in Jeugd Vakantieland.

In het Archeon in Alphen aan den Rijn voel je je een ware ridder of grasieuze jonkvrouw. Dit educatieve park heeft 3 tijdthema’s, te weten de Middeleeuwen, de Romeinse Tijd en de Prehistorie. Kortom genoeg te beleven voor jong en oud.

Het Archeon in Alphen aan den Rijn.

Dagjes uit Zuid Holland, Nationaal Park:

Samen met de provincie Noord Brabant is er in Zuid Holland één Nationaal Park. Dat is het Nationaal Park De Biesbosch. Dit nationale park is een zeer waterrijk natuurgbied, waar ook ruimte is voor recreatie en de agrarische sector. Het is een gebied waar zoetwatergetijden zijn. En het natuurgebied is vol met kreken en wilgenvloedbossen. Maak ook eens een ontspannen boottocht door de Biesbosch. Dan kun je de mooiste natuur aan je voorbij zien gaan. En onderweg wordt je ook nog het één en ander verteld door een gids die alles weet van en over het gebied.

Het Groene Hart is dan wel geen Nationaal Park, maar het is in 2004 wel aangewezen als Nationaal Landschap. Het Groene Hart is een veenweidegebied wat midden tussen de grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Leiden, Amsterdam en Utrecht ligt. In dit prachtige landschap kun je heerlijk fietsen en wandelen. Ook zijn er diverse vaarroutes voor de vaarrecreanten. Voor de mensen die wat langere wandeltochten willen maken is het ingericht als overstappunt. Zo kun je van de ene wandelroute overgaan naar een andere wandelroute.

Dagje uit Zuid Holland, Zevenhuizen

Dagjes uit Zuid Holland, Musea:

Enkele jaren geleden bleken er wel 131 verschillende musea in Zuid Holland te staan. Het Kunstmuseum in Den Haag is daarvan het best bezochte museum van die 131.

Eén van de meest getroffen steden tijdens de Tweede Wereldoorlog is Rotterdam. In deze stad is ook het Verzetsmuseum gevestigd. In het gebouw aan de Coolhaven kun je veel zien en leren over die verschrikkelijke tijd.

Het officiële bezoekerscentrum van de ESTEC is gevestigd in Space Expo in Noordwijk. Space Expo is de permannente ruimtevaart tentoonstelling. Als toekomstig astronaut in de dop moet je daar natuurlijk eens geweest zijn! Wordt jij de toekomstige collega van één van Nederlands bekendste ruimtevaarders, André Kuipers? Misschien een goed idee voor een interessant werkstuk of een originele spreekbeurt?

In vele plaatsen is er een Kindermuseum. Zo ook in Rotterdam en Den Haag. In Rotterdam ben je welkom in Villa Zebra. En in Den haag kun je terecht in Zo & Zo. Natuurlijk kun je in een kindermuseum vooral heerlijk spelen! Heb je een verjaardagsfeestje te vieren? Dan is een kindermuseum de ideale plek om daar samen met jouw vriendjes je feestje te vieren.

Wil je meer weten over het menselijk lichaam? Over hoe alles nou werkt, de organen, bloedsomloop en zintuigen?Maak dan eens een tocht door de mens in Corpus in Leiden.

Het Louwman Museum In Den Haag staat boordevol met antieke en klassieke motorvoertuigen. De grootste private collectie van de wereld.

De vlag van Zuid Holland

Dagjes uit Zuid Holand, Dierentuinen:

In Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn kunnen ze je van alles vertellen over onze gevederde vrienden. In Avifauna kun je zo van het ene werelddeel hoppen naar het andere. Kom zelf maar eens kijken hoeveel verschillende vogels daar wonen. En leer van alles over deze dieren.

De best bezochte dierentuin van ons land is natuurlijk Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Hier wonen onder andere ijsberen, rode panda’s en tijgers. Maak ook eens een wandeling door de onderwatertunnel en bekijk de haaien de rond je heen zwemmen. Is dat niet top?

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Theater:

Er zijn meer dan 90 verschillende soorten theaters in Zuid Holland, waar je een leuke voorstelling of show kan bijwonen. Het Circustheater in Den Haag is daar één van de best bezochtste van. Hier worden met name musicals opgevoerd. Een ander goed bezocht theater is De Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Maar er is keuze genoeg voor een heerlijke avond uit.

Dagje uit Zuid Holland

Wat te doen in Den Haag:

Den Haag is nationaal bekend als stad waar de regering zetelt, waar landelijk beleid wordt gemaak en stad van belangrijke ministreries en organisaties. Internationaal staat de stad bekend om haar internationale rechtspraak.

Een leuke manier om de stad te verkennen is met de antieke Hop-on-Hop-off tram. Een nieuwe bezienswaardigheid is rondom virtual reality. Weg met de 100 kilometer maximum snelheid! Vol op het gas, trap in die lolly en waan jezelf een echte Formule I coureur bij reality raming F1. Maak ook eens een rondvaart door de grachten van …… nee niet Amsterdam, maar inderdaad de grachten van Den Haag. Ga liever voor wat spectaculairders, dan kun je een sensationele RIB experience maken. Met meer dan 100 kilometer per uur over het water scheren bij Go Fast Scheveningen.

Wat te doen in Rotterdam:

Rotterdam is dé havenstad van Nederland. Tegelijkertijd is het stad met de mooiste skyline van Nederland en een stad vol moderne architectuur. Hier kun je dagen doorbrengen en leuke uitstapjes maken.

Je bent natuurlijk niet echt in Rotterdam geweest als je de Euromast niet hebt beklommen. Je kunt allerlei aktiviteiten ondernemen zoals abseilen en bungyjump. Verras je geliefde eens met een romantisch diner op de Euromast en geniet van het wijdse uitzicht over de stad en haar omgeving. Bij mooi weer kun je soms wel tot aan Utrecht toe kijken. Ook kun je er overnachten.

Als je Rotterdam aan het verkennen bent zouden we zeker een rondvaart aanbevelen. Dat is zowel makkelijk als ontspannen. Zo zie je de meeste highlights van de stad al varend aan je voorbij trekken. Je kunt een rondvaart maken op het nostalgische schip “De Nehallenia” of op spectaculaire wijze een tour met de Splashbus. Een havenrondvaart kun je met de maatschappij Spido maken. Speciaal voor de kinderen én de grote kinderen kun je een rondvaart maken. En tijdens de boottocht kun je onbeperkt pannenkoeken eten. Is dat niet leuk?

Historisch Delft

Wat te doen in Delft:

Delft is natuurlijk bekend om de moord op Willem van Oranje. Daar vind je nog veel van terug in Museum De Prinsenhof. Onder andere de plek op de trap, waarvan men zegt dat Willem van Oranje daar is neergeschoten en de vermeende kogelinslag nog te zien is. Maar Delft heeft veel meer moois in de aanbieding. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Royal Delft, Delfts Blauw fabriek en museum. Of maak een leuke boottocht van Delft naar Den Haag en bekijk de 17e eeuw. Je kunt in Delft ook een bezoek brengen aan het Vermeer Museum.

Delfts blauw aardewerk in Delft

Dagje uit Zuid Holland, overige bezienswaardigheden:

In Zuid Holland kun je echt veel ondernemen. Teveel om op te noemen. Maar een aantal leuke uitstapjes willen we je niet onthouden.

Laat je bijvoorbeeld eens rondleiden op het voormalige cruisschip van de Holland Amerika Lijn, de SS Rotterdam, in Rotterdam. Het Dino Experience Park in Gouda wordt ook veel bezocht en is zeker een goede dagjes uit tip. In het Museon in Den Haag is momenteel een expositie te zien over Ötzy the iceman.

Klik hier als je nog veel meer leuke tips voor een dagje uit Zuid Holland wilt bekijken.

Hotelovernachting:

Als je je dagje uit Zuid Holland wil combineren met een gezellige of romantische hotelovernachting klik dan ook eens hier.




Het Laatste Tafeltje