Dagje uit Amsterdam: Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Ook wel verkort naar A dam. Amsterdam de stad die onder andere groot is geworden in de Gouden Eeuw. In de tijd dat de economie groeide door de hoogtijdagen van de VOC.

De stad die de meeste toeristen uit binnen en buitenland aantrekt. De stad die onder andere bekend staat om haar culturele erfgoed. En om de authentieke grachten die al sinds 2010 vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad van de Wallen, ook wel bekend als het Red Light District en de Jordaan. Een stad die al menigmaal door diverse artiesten bezongen is. Ook de stad van Johan Cruyff en Ajax. De vele bezienswaardigheden, historische plekken en historische gebouwen. De smeltkroes van culturen en diversiteit. Stad aan de Amstel. Magneet voor het toerisme.

Wie wil er nou niet een dagje, of zelfs iets langer, de stad bezoeken en verkennen? Lees verder en ontdek de leukste dagje Amsterdam tips voor het hele gezin en voor jong en oud.

Dagje uit Amsterdam:

De makkelijkste en wellicht de goedkoopste manier om naar Amsterdam te reizen is met het openbaar vervoer. Pak ook eens de trein. Dan kun je bijvoorbeeld uitstappen op het centraal station en ben je direct op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam.

De snelste en de makkelijkste manier om de hoogtepunten van Amsterdam te kunnen bekijken is via de Hop-on-Hop-off bus.

Natuurlijk maak je ook een rondvaart door de Amsterdamse grachten met de rondvaart boot! Deze leuke ervaring mag je zeker niet missen. Je ontspannenen laten varen door de authentieke grachten van Amsterdam, terwijl vele highlights aan je voorbij trekken.

Hou je van meer spektakel? Maak dan eens een tocht met de Splashbus. Deze boot/bus rijdt/vaart je ook langs de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam.

Dagje uit Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam:

Amsterdam heeft veel te bieden voor wat betreft het ondernemen van leuke dagjes weg. Naast de vele bezienswaardigheden worden er ook vele spraakmakende en internationale evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeel Sail Amsterdam. Helaas is door de Corona crisis de Sail Amsterdam 2020 editie opgeschoven naar 2025. In de Amsterdam RAI worden het hele jaar door internationale beurzen gehouden.

Als je niet van de geijkte bezienswaardigheden houdt, is een excursie achter de schermen van onze nationale trots, luchthaven Schiphol een leuke aanrader!

Of maak eens een rondtour over de heilige grond van Ajax en de Johan Cruijff Arena. Bezoek plekken in het stadion die normaal verboden gebied zijn.

Amsterdamse Wallen Tour

Musea Amsterdam:

In Amsterdam vind je vele interessante musea. Het lukt je vast niet om ze allemaal te bezoeken tijdens jouw dagje uit Amsterdam. Hieronder hebben we er een aantal uitgelicht:

Het belangrijkste en meest in het oog springende museum is natuurlijk het Rijksmuseum. Hier wordt onder andere kunst tentoon gesteld van de Middeleeuwen tot aan Mondriaan. Wellicht het bekendste schilderij wat hier hangt is De Nachtwacht van Rembrandt.

Wie van moderne hedendaagse kunst en street art houdt en liefhebber is van kunstenaars zoals Banksy, Warhol en Arsham, moet eens een bezoek brengen aan het Moco Museum.

Het Amsterdam Museum heette vroeger het Amsterdams Historisch Museum. Hier vind je werkelijk van alles wat betrekking heeft op het heden en verleden van Amsterdam. Het is een interaktief museum en bijzonder geschikt voor jong en oud.

Over het Van Gogh Museum hoeven we eigenlijk niets te vertellen. In dit museum wordt de grootste collectie schilderijen en tekeningen ter wereld van Van Gogh tentoongesteld.

Een museum vol moderne en hedendaagse kunst is te vinden in het Stedelijk Museum.

In de Nieuwe Kerk op de Dam, naast het Paleis op de Dam, worden regelmatig spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd. De ene keer is het kunst, een andere keer fotografie.

Dagje uit Amsterdam

Andere bezienswaardigheden:

In Het Anne Frank Museum kun je zien hoe de familie Frank zich schuil hield voor de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog. Het Anne Frank huis is bekend geworden door het dagboek van de dochter van de familie, Anne Frank.

Kom eens kijken in het Amsterdam Paleis op de Dam. De plek die regelmatig in het nieuws is. Want onze Koning ontvangt er buitenlandse vorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders. Er worden onder andere staatsbanketten gehouden.

In de Hermitage Amsterdam kun je kiezen uit 2 exposities. Eerst is er de expositie van Juwelen! schitteren aan het Russische Hof. De andere expositie is Outsider Art Museum.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam

Dierentuin Amsterdam:

De oudste dierentuin en wellicht de meest aansprekende dierentuin van ons land is wel Artis Amsterdam. De dierentuin ligt nabij het centrum en wordt omsloten door de Plantagebuurt.

Red Light District:

Oftwel de wereldberoemde Amsterdamse Wallen. Wist je dat hier ook een leuke rondleiding kunt krijgen?

Parken in Amsterdam:

In Amsterdam vind je diverse parken en recreatiegebieden, waar je heerlijk kun recreëren en je rust vinden. Er zijn in totaal wel zo’n 33 parken en recreatiegebieden. Teveel dus om hier te benoemen. Wel hebben we er een paar parken uitgelicht:

Breng bijvoorbeeld maar eens een bezoek aan het Vondelpark. Dit park is onder andere aangemerkt als een Rijksmonument en tevens Cultureel Erfgoed.

Een andere omgeving in Amsterdam om de rust te vinden is het Amsterdamse Bos. Wist je overigens dat het Amsterdamse Bos wel 3 keer groter is dan Central Park in New York?

In het Oosterpark kun je inmiddels al meer dan 100 jaar komen om te ontspannen of om te sporten. Ook komen mensen er om elkaar te ontmoeten.

Het Noorderpark is een samenvoeging van 2 bestaande parken. Hier worden ook wel leuke aktiviteiten georganiseerd. Het park leent zich verder uitstekend om te sporten, te relaxen en als ontmoetingsplek.

Maak een rondvaart Amsterdam door de Grachtengordel

Gratis Dagje uit Amsterdam:

Voor de mensen die niet teveel geld willen uitgeven tijdens een bezoek aan Amsterdam, of mensen met een smalle beurs, vind je hieronder een aantal tips voor gratis toegang:

De PC Hooftstraat:

Je hoeft niet persé een dure tas of maatpak te kopen als je de PC Hooftstraat bezoekt. Slenter eens op je gemak door de straat en kijk maar eens wat er zoal te doen is in de meest bekende winkelstraat van Nederland. Wie komen er zoal en welke winkels bezoeken zij. Misschien heb je zelfs de hoofdprijs lukt het jou wel om met een celebrity een selfie te maken. Maak ook eens een wandeling door de Kalverstraat. Ook deze straat, bekend van het spel Monopoly, is beslist een bezoekje waard.

Nationaal Monument op de Dam:

Breng ook eens een bezoek aan het Nationaal Monument op de Dam. Dit is dé plek waar de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog op 4 mei wordt herdacht.

Albert Cuyp:

Ook eens heerljk rondsnuffelen op een markt zoals de Albert Cuyp of de markt op het Waterlooplein kost niets. Tenzij je je laat verleiden tot een aankoop natuurljk.

Beurs van Berlage:

Wandel eens op je gemak langs de Beurs van Berlage. Dit voormalige beursgebouw is in het centrum van Amsterdam gevestigd. Tegenwoordig worden er onder andere congressen en exposities gehouden. Het pand staat in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

De Negen Straatjes:

De Negen Straatjes bevinden zich in de grachtengordel van Amsterdam. Deze straatjes zijn leuke winkelstraatjes en verbinden een aantal grachten met elkaar. Zo worden De Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar verbonden.

Wijk Oud West:

De wijk in Amsterdam, waar je met name de smeltkroes van culturen terugvindt, is de wijk Oud West. Meer dan 10 jaar geleden woonden en leefden hier al meer dan 175 nationaliteiten bij elkaar. Kom kijken, ruiken, beleven en proeven!

Dagje uit Amsterdam en Hotelovernachting:

Als je je Dagje uit Amsterdam wilt combineren met een gezellige of romantische Hotelovernachting of bijvoorbeeld een weekendje weg, klik dan ook eens hier.

Bestel je tickets en vouchers:

Kijk hieronder maar eens welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke aktiviteiten je wilt ondernemen. Er zijn diverse voordelen als je hieronder je entree tickets of toegangs vouchers besteld. Onder andere ben je vaak voordeliger uit via het internet dan bij de fycieke kassa ter plaatse. Je hoeft niet in de rij te wachten bij de kassa, oftewel je hebt skip the line tickets. En soms hoef je ook niet te wachten in de rij bij de bezienswaardigheid. Maar kun je direct naar binnen. Ook weer een voordeel in de vorm van skip the line.
Het Laatste Tafeltje