Dagje uit Rotterdam: Rotterdam, de op één na grootste stad van Nederland. De stad met de mooiste skyline van ons land op de Kop van Zuid. Stad aan één van de grootste havens in de wereld en aan de Nieuwe Maas. Onder andere de thuisbasis van de icoon van Rotterdam, Koen Moulijn. Maar natuurlijk ook van Feyenoord en voetbalstadion de Kuip. Hoofdstad van Zuid Holland. Waar de Rotterdammers een mentaliteit kennen van de mouwen opstropen en doorgaan. Parel aan de Nieuwe Maas met moderne architectuur van wereldniveau. En stad met een rijke geschiedenis. De geschiedenis van Rotterdag gaat wel terug tot in de jaren 800, met een dam in de rivier De Rotte.

Dagje Uit Rotterdam:

Als je van plan bent om Rotterdam te bezoeken is wellicht de makkelijkste manier om dat per trein te doen. Als je uitstapt op station Rotterdam Centraal, ben je namelijk op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. En je hebt geen zorgen over het dure parkeren van je auto.

De makkelijkste en waarschijnlijk de snelste manier om Rotterdam te verkennen is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze brengt je langs de meeste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je kunt bij elke halte uitstappen of instappen zo vaak je wilt.

Als je een spectaculairdere manier zoekt om de stad te verkennen, is de Splashbus een goede keuze. De bus rijdt niet alleen langs de bezienswaardigheden, hij vaart er ook langs!

En natuurlijk wil je een rondvaart door de haven van Rotterdam maken. Lekker ontspannen vanaf het water, de bedrijvigheid op de kades en op het water bekijken. Leuke bezienswaardigheden; zoals bijvoorbeeld De Erasmusbrug aan je voorbij zien trekken. En de prachtige skyline van moderne architectuur vanaf het water mogen bewonderen. Vanaf het water maak je vast ook de mooiste foto’s!

Een andere leuke rondvaart is die met een historisch schip. Waan je terug in de tijd met een 2 uur durende tocht door de haven.

Als je er graag zelf opuit trekt, je eigen plan trekt en geen zin hebt in vaste vertrektijden en dergelijke, kun je ook de stad verkennen op de fiets. Zelf je eigen bezienswaardigheden uitzoeken en ze bekijken wanneer en hoe lang je wilt. Klik hier als je een fiets wilt huren.

Prachtige skyline tijdens je stedentrip Rotterdam

Bezoek aan Rotterdam:

Naast alle leuke, interessante bezienswaardigheden en things to do, ben je niet echt in Rotterdam geweest als je de Euromast niet beklommen hebt. Boven kun je genieten van een panoramisch uitzicht! Bij helder weer kun je wel tot Utrecht aan toe kijken. Ook kun je romantisch dineren op de Euromast en er zelfs overnachten.

Maak ook eens tijd vrij voor een bezoek aan de legendarische Witte de Withstraat. Vroeger kwam deze straat nogal eens negatief in het nieuws. Tegenwoordig is een super hip en culturele uitgaans gebied. Waar vroeger obscure kroegjes waren zijn nu kunst galeries, pop up restaurants, leuke winkeltjes en nog veel meer.

Een andere aanrader is om de Kubuswoningen van de bekende architect Piet Blom te bekijken. Wist je overigens dat deze kijk kubus niet alleen in Rotterdam staan maar ook in Helmond? Als je ze op je navigatiesysteem wilt zoeken is het verstandig om op Overblaak te zoeken. Het complex wordt overigens ook wel het Blaakse Bos genoemd.

De kubus woningen van Piet Blom bekijk je tijdens je Dagje Uit Rotterdam

Dierentuin Rotterdam:

Dé dierentuin van Rotterdam is natuurlijk Diergaarde Blijdorp. Deze dierentuin is de best bezochte dierentuin van Nederland.

Dagje Uit Rotterdam: eten en drinken:

Lekker eten en drinken kun je zeker in Rotterdam. Je kunt er alle kanten op om je smaakpapillen te verwennen. Voor iedere smaak is er wel een specifieke keuken te vinden.

Onder andere kun je een gezellig en leuk restaurant uitkiezen op de overdekte markt in Rotterdam, de iconische en markante Markthal.

Breng ook eens een bezoek aan de Fenix Food Factory. Een aantal ondernemers vatte in 2014 het plan om gezamelijk een plek in Rotterdam te creëeren, waar je de liefde voor eten en de ambachten daaromheen kunt ervaren. Die plek vonden ze op Katendrecht.

Markthal Rotterdam

Dagje Uit Rotterdam: Musea

Ook voor wat betreft musea kun je ook alle kanten op in Rotterdam. Van super moderne kunst tot en met een natuurhistorisch museum. Er zijn teveel musea om hier weer te geven. Toch willen we er een paar noemen:

Helaas is het overbekende Museum Boijmans van Beuningen sinds 2019 gesloten. Een gedeelte van de collectie kun wel blijven bewonderen. Ze staan tentoon gesteld en verdeeld over 8 andere lokaties.

Het Maritiem Museum Rotterdam is een bijzonder leuk dagje weg voor jong en oud. Met steeds vernieuwende exposities krijg je een goede indruk van de maritieme geschiedenis.

De Euromast beklimmen

Andere leuke Aktiviteiten in Rotterdam:

Heb je misschien een feestje te vieren? Of ben je nog op zoek naar een leuk en origineel idee voor een teamuitje, reünie, familiefeestje of iets dergelijks? Wat denk je van samen een paar uurtjes lasergamen.

Ben je meer van acrobatiek, te gekke en grote sprongen of de nieuwste XXL moves, kom dan naar Jump XL Rotterdam. Hier kun je op de trampoline je eigen voorstelling maken.

De echte die hard Feyenoord fans hebben een unieke kans om een rondleiding te doen in het Feyenoord Stadion ofwel de legendarische Kuip. Deze Feyenoord Stadiontour voert je langs plekken waar je anders nooit zult komen.

Dagje uit Rotterdam

Gratis Dagjes Uit Rotterdam:

Voor mensen die niet veel geld willen uitgeven aan een dagje uit Rotterdam of mensen met een smalle beurs, kun je heel goed gratis een leuke dag beleven.

De Koopgoot van Rotterdam, ofwel Beurstraverse is een bekende winkelstraat in Rotterdam. De Koopgoot zit onder het World Trade Centre van Rotterdam en is ook gratis te bezoeken.

Bij de Kralingse Plas kun je heerlijk recreëren. Zeker bij de zomerdag kun je elkaar hier ontmoeten, picknicken en genieten van de rust, de ruimte en het water.

Slenter eens rond het Witte Huis aan de Gelderskade. Tijdenlang was dit markante gebouw het hoogste kantoorgebouw van Europa. In de Tweede wereldoorlog was het één van de weinige panden in de binnenstad van Rotterdam, wat redelijk gespaard is gebleven. En het werd beschouwd als eerste wolkenkrabber.

Wandel ook eens door de eerste verkeersvrije winkelstraat van Rotterdam. Hier kun je heerlijk winkelen en geldt absoluut het gezegde: “Shop till you drop!”.

De Oude Haven is één van de oudste havens van de stad. De eerste steiger werd al omstreeks 1350 (!) aangelegd.

Hotelovernachting in Rotterdam:

Als je je Dagje Uit Rotterdam wilt combineren met een gezellige of romatische hotelovernachting en eens wat anders dan anders wilt, kun je bijvoorbeeld overnachten in de Euromast.

Een andere leuke en bijzondere omgeving om te overnachten is op het oude schip van de Holland – Amerika Lijn (HAL) de SS Rotterdam.

Een andere bijzondere plek om te overnachten is Hotel New York. Dat is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.

Voor andere hotelovernachtingen, klik dan maar eens hier.

Het grootste cuiseschip ooit in Nederland gemaakt, de SS Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam:

Kijk hieronder maar eens of je entree tickets of vouchers kunt vinden van bezienswaardigheden die je graag wil bezoeken tijdens een dagje Rotterdam. Er zijn een aantal voordelen van het via internet bestellen van kaarten of vouchers. Vaak krijg je een leuke korting. Je hoeft dan niet in de soms lange wachtrijen te staan bij de kassa. Oftewel “skip the line”. Ook hoef je soms niet te wachten voor de toegang tot de bezienswaardigheid of attractie.
Het Laatste Tafeltje