Dagje uit Utrecht stad. Herman Berkien zong er al over:”Utereg m’n stadsie daar gebeurd van allehand. ’t Bruist an alle kant, in ’t hart van ’t land. Utrecht stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Utrecht. En de vierde grootste stad als het gaat om het aantal inwoners. Voor wat betreft een stedentrip is Utrecht een ideaal gelegen stad. Het is namelijk mooi centraal gelegen in het land. Utrecht de eeuwenoude universiteitsstad. Met haar historische binnenstad. De stad van Dick Bruna en Nijntje. Stad van FC Utrecht en de Galgenwaard.

Dagje uit Utrecht stad:

In Utrecht kun je vele leuke dingen doen tijdens een stedentrip of een dagje weg. Er is werkelijk voor iedereen wat wils. Uitjes voor het hele gezin, maar ook voor jong en oud. Utrecht is beslist een bezoekje waard!

De makkelijkste manier om Utrecht te bezoeken is met de trein. Als je op het centraal station uit stapt, ben je op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden en de things to do.

Om een goede indruk te krijgen van de stad raden we je beslist aan om een grachten rondvaart te maken door de authentieke grachten van Utrecht. Lekker ontspannen achterover hangen en de mooiste bezienswaardigheden vanaf het water aan je voorbij zien trekken. Bekijk bijvoorbeeld de cafés en terrassen aan het water eens vanaf het water. En de schipper kan je van alles vertellen over de leuke plekjes die je tegenkomt.

Natuurlijk ben je niet echt in Utrecht geweest als je de Dom van Utrecht aan het Domplein niet beklommen hebt. Om van het fantastische uitzicht over de stad te kunnen genieten moet je wel eerst 465 treden overwinnen. Maar voor deze fysieke inspanning krijg je dan ook weer wat voor terug. Mits je geen last van hoogtevrees hebt op die dikke 112 meter hoog………..

Het Rietveld Schröder huis tijdens je Dagje uit Utrecht stad.

Wat te doen in Utrecht:

Breng eens een bezoek aan de Botanische Tuinen in Utrecht. Dit zijn één van de oudste universitaire tuinen van Nederland. Deze tuinen worden ook wel de Oude Hortus genoemd. Het leukste is als je tijdens een bezoek niet onder tijdsdruk staat. Een tas met broodjes en wat te drinken mee, een rustig plekje met mooi uitzicht zeken en genieten maar.

Heb je niets met kunst en cultuur en ben je meer van het wat stevigere fysieke werk? Wel eens gehoord van Axe Throwing? Wij ook niet. Maar klik maar eens hier en kijk maar eens of het bij jou past. Opgepast! Alleen voor echte mannen en vrouwen!

Het Rietveld Schröderhuis is een woonhuis wat ontworpen is door de bekende vormgever Gerrit Rietveld. Hij ontwierp het huis voor Truus Schröder Schräder. Zij woonde er ook daadwerkelijk van 1925 tot aan haar dood in 1985. Het huis is gevestigd aan de Prins Hendriklaan 50 in Utrecht.

Als je toch zo lekker aan het slenteren bent door het centrum van Utrecht heb je vast al wel honger gekregen. Een goede tip is wellicht om jezelf eens te verwennen met een overheerlijk broodje Mario. Deze pizza en broodjes kraam bestaat is de bekendste van heel Utrecht en wijde omgeving en zit al sinds 1977 aan de Oudegracht.

De Oudegracht Utrecht

Musea Utrecht:

Het Nijntje Museum is een onderdeel van het Centraal Museum. In het museum is de expositie geheel gewijd aan de werken van de bekende Utrechter Dick Bruna.

Museum Speelklok herbergt een unieke verzameling van zelfspelende muziekinstrumenten. Je kunt er klokken, speeldozen, orchestrions en draaiorgels van dichtbij in werking zien. Sommige zijn zelfs wel 500 jaar oud.

Oude en moderne kunst vind je in het Centraal Museum. Een museum wat al in 1838 is opgericht. In dit museum wordt een enorme verscheidenheid aan stukken geëxposeerd. Bekijk hier werken van onder anderen Rietveld, de Utrechtse Caravaggisten, Dick Bruna, Moesman en Viktor & Rolf.

In het Spoorweg Museum vind je een expositie die van alles laat zien van en over de 175 jarige geschiedenis van de spoorwegen. Grote treinen, miniatuur treinen, stoomtreinen en zelfs een heus station.

Als je serieus geïnteresseerd bent in alles wat met defensie te maken heeft, moet je echt eens komen kijken in het Nationaal Militair Museum. Daar worden allerlei items geëxposeerd van onze nationale landmacht, luchtmacht en marine. Van een echte F16 tot en met tanks. Verder kun je ook nog eens zelf lekker interaktief aan de slag.

Het Spoorwegmuseum voor een Dagje uit Utrecht stad

Culturele Hotspots Utrecht:

In Utrecht wordt op cultureel gebied bijzonder veel georganiseerd. De onofficiële top 5 van deze culturele hotspots zijn:

  • Het Nederlands Film Festival in september
  • In augustus wordt de opening van het culturele seizoen begonnen met de culturele zondagen
  • En natuurlijk is Utrecht onder andere bekend om Nijntje. Breng ook eens een bezoek aan dit schattige museum
  • Tussen maart en juni worden er diverse voorstellingen opgevoerd vanuit het kunstfestival Tweetakt
  • De geschiedenis van het Domplein kun je leren kennen bij de historische attractie DOMunder

Gratis Dagje uit Utrecht stad:

Ook voor de mensen die niet veel geld willen spenderen aan een dagje uit Utrecht stad of de mensen met een smalle beurs is er zat te doen en te ondernemen.

Wandel eens door het centrum van deze bruisende stad. Je komt werkelijk ogen en oren te kort. Moderne nieuwbouw wat weer afgewisseld wordt met prachtige eeuwenoude historische panden langs de oude grachten.

In het gerenoveerde winkelcentrum Hoog Catharijne kun je shop till you drop! Heerlijk winkelen tot je een ons weegt. Alle bekende merken kun je er vinden. Maar er zijn nog veel meer winkels in Utrecht.

De Oudegracht van Utrecht is de bekendste van de grachten in Utrecht. En is ongeveer 2 kilometer lang. Ook hier vind je een diversiteit aan winkels, restaurants enz.

Een heel kleurrijk stukje Utrecht vind je in de wijk Lombok. Dat is de Utrechtse variant op de smeltkroes van culturen. De wijk ligt op loopafstand van het centraal station. Je vind er een enorme diversiteit aan exotische supermarkten, groenteboeren, slagers, bakkers, restaurantjes en eetkraampjes.

Een andere leuke gratis tip is een fietstocht over en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De route over en lnags de hele linie is 85 kilometer lang en staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Tijdens je tocht is er genoeg te zien en te beleven. Je treft er 45 forten, 6 vestigingen en 2 kastelen op je pad. Waar wacht je nog op?

Dagje uit Utrecht stad, Hotelovernachting:

Als je je dagje uit Utrecht stad wil combineren met een gezellige of romantische hotelovernachting klik dan ook eens hier en boek je hotel Utrecht. Overigens ook een leuke tip voor een weekeindje Utrecht.

Overige bezienswaardigheden Dagje uit Utrecht stad:

Kijk hieronder maar eens voor nog meer bezienswaardigheden en wat te doen in Utrecht. Ook kun je hier je entree ticket of toegangs voucher bestellen. Via internet bestellen heeft een aantal voordelen. Vaak krijg je namelijk een leuke korting op de entree prijs. Bovendien hoef je soms niet te wachten in de lange rijen voor de kassa’s. Ofwel “Skip the line”. Ook hoef je soms niet te wachten in de rij bij de toegang van de bezienswaardigheid of attractie.
Het Laatste Tafeltje