Wist u dat Frankrijk ontzettend veel kilometers aan pistes heeft… men zegt 40% van het aantal over de hele wereld. En ook de langste pistes. Het grootste samenhangende skigebied ter wereld  vind je in Trois Valleees.  De Nederlanders ging vroeger vooral naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voor je wintersport. De snowboarders en enkele die-hard skiërs gingen ineens naar Frankrijk, wat eerst als elitair werd gezien, net zoals Zwitserland. Echter de laatste jaren gaan ook veel meer gezinnen naar Frankrijk. Frankrijk is voor het zuiden van Nederland dichtbij en daardoor werd Frankrijk ontdekt. Niet alleen de grote plaatsen en grote pistes, maar ook de kleine en gezellige.

 Pistes

Frankrijk heeft 400 ski gebieden en is al tientallen jaren een populair ski-land.  Wat zo mooi is gedaan in Frankrijk, is dat men de skidorpen om en tegen de piste’s aan heeft gebouw. Die dorpen zijn de laatste jaren natuurlijk gegroeid, maar ook de “ nieuwbouw” bevindt zich nog steeds nabij de pistes.

Het is toch geweldig dat je vanuit de vakantiewoning of vakantie appartement zo de skilift instapt of misschien wel op de piste. Ook met kleine kinderen is dit ideaal. Vooral als je tussen de middag even in je eigen hotel of appartement wil eten. Misschien moeten de kinderen nog even slapen. De rest van de familie kan lekker verder skiën. Je bent weinig tijd bezig met reizen van en naar de piste. Heerlijk toch?

Is er daardoor wel gezelligheid en traditie bewaard gebleven? Jawel buiten de grote resorts, kan je kleine gezellige berghutten nog vinden. Dus voor iedereen wat wils. Wintersport vakantie in Frankrijk is voor iedereen.

Eten en drinken in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk bekend om zijn haute cuisine. Maar in de wintersport dorpen kan je ook goed en betaalbaar eten. De Croque Monsieur is niet te missen op de Franse menukaarten. Dit is een soort tosti met béchamelsaus en extra gesmolten kaas. Tartiflette: het gerecht bestaat uit een grote mengeling van aardappels, crème fraiche, uien, spekjes, reblochon en natuurlijk wat wijn. Raclette: aardappel en gesmolten kaas zijn de hoofdingrediënten van dit recept met wat vlees, uitjes, augurk en een heerlijk glaasje wijn. Kaasfondue: dip brood, groentes of aardappelen in de gesmolten kaas uit de regio en vergeet ook daar een glaasje wijn niet bij. Na deze calorieën kan je er echt weer tegen aan op de pistes.

Maar natuurlijk ook stokbrood en een kop soep is te verkrijgen en andere lekkere en warme gerechten. Want genieten tijdens de wintersport in Frankrijk is niet alleen skiën maar ook eten, genieten van de cultuur en je vrije tijd.

Frankrijk heerlijke eten
Croque Monsieur Sandwich

Vakantiewoningen In Frankrijk

Frankrijk staat bekend dat ze ook kindvriendelijk zijn tijdens de wintersport. Er is animatie voor alle leeftijden, professionele  kinderopvang en een kindvriendelijke infrastructuur. Door deze aanpak heeft men veel prijzen gewonnen. 

Maar wees niet een bang om buiten deze goede voorzieningen om ergens anders een vakantiewoning of vakantie appartement te huren. Want dat is mogelijk ook wat goedkoper. Frankrijk heeft vaak goede aanbiedingen. Kijk en zoek uit wat voor jou de beste vakantiewoning of het beste vakantie appartement is. Want ook accommodaties die dagjeuitpagina heeft, hebben soms een zwembad en sauna bij het appartement. Kijk Kijk naar onze accommodaties en maakt je keuze voor een top wintersport vakantie

Vakantiewoning Frankrijk
Vakantiewoning Frankrijk
Het Laatste Tafeltje