Zoek je een mooi land, qua natuur, mensen en steden, dan moet je beslist eens naar Marokko. Marokko klinkt erg ver, maar reis je naar Athene of Istanboel dan ben je net zolang onderweg. Dit Noord-Afrikaans land zal u verbazen. Dus dan zijn de volgende steden goed te doen als stedentrip: Marrakesh , Agadir, Taghazout, en anderen. Een vakantie naar Marokko is echt top.

Klein straatje in Marokkaanse stad

Marokko ligt in Noord-Afrika en heeft prachtige Koningssteden, die je moet zien. Maar niet iedereen houdt ervan om dagen door de souks te lopen, over de pleinen en winkels te bekijken. Een paar dagen oké, maar niet 8 0f 10 dagen. Ook tussendoor heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand.

Het is maar vier uur vliegen en dus geen jetlag en direct genieten van een verassende Marokko. De meeste vluchten gaan ook rechtstreeks, dus geen overstap stress en tijd. De vliegtickets zijn niet super duur. Dus je kan ook je eigen ticket boeken. Wat als voordeel heeft dat jezelf het tijdstip van vertrek kan uitzoeken. Dus boek je hotel in Marokko en dan zelf je ticket. Voor degene die dat spannend vindt, bieden wij ook (rond)reizen inclusief vliegreis.

woestijn Marokko
woestijn Marokko

Marokko is niet alleen de steden met Souks, maar als je er bent kan je makkelijk een auto huren. Ga naar het Atlas gebergte of naar de woestijn.. Het is geweldig te ervaren! Marokko biedt veel en het is maar een paar uurtjes vliegen van Nederland. Kies jouw stad uit en geniet ook van de omgeving.

Een vakantie naar Marokko is genieten van een totaal andere cultuur, taal en heerlijk eten. De geuren en kleuren van dit land zijn waanzinnig. Je wordt verliefd op alle soorten porselein, de vele geurende kruiden en de prachtige kleuren in de bergen en in de woestijn.

De woestijn lijkt saai, maar is geweldig te zien bij zonsondergang en om er zelf te rijden. Een vakantie naar Marokko is een beleving die je niet tevoren had verwacht. Dus boek je hotel en ga eens heen. Ter plaatse kan je veel regelen, zoals een auto. Meestal nog veel goedkoper. Onderweg zijn vele kleine en grote hotels die je makkelijk kan boeken.

Atlas gebergte

Het Atlasgebergte is een grote keten van ruige bergen in het noordwesten van Afrika. In Marokko loopt het Atlasgebergte van west naar oost. Het Atlasgebergte mag je niet missen! Vrij vertaald betekent dit ‘het gebergte der gebergten’.

Het Atlasgebergte bestaat in totaal uit drie delen, namelijk Anti-Atlas, Midden-Atlas en Hoge-Atlas. Het Atlasgebergte wordt ook wel Adrar en Dren genoemd. Natuurliefhebbers kunnen zich zeker goed vermaken in het Atlasgebergte. Dit gebergte staat op de tweede plaats van hoogste gebergten ter wereld en behoort ook zeker tot de meest natuurrijke en wonderlijke gebergten. Je kan er wandelen, fietsen, klimmen en wintersporten. Het is een ideale omgeving voor iedereen die houdt van activiteiten in een prachtige omgeving.

 De hoogste toppen bereiken een hoogte van een ruime vier kilometer. Het gebied biedt ruimte aan de hoogste berg van heel Noord-Afrika, de Toubkal, met een hoogte van 4165 meter. Wanneer je naar de top van deze berg gaat dan kun je, bij helder weer, genieten van een bijzonder uitzicht. Het is mogelijk om de toeristische plaats Marrakech te zien. Deze plaats ligt maar liefst 65 kilometer verder dan de berg.

Atlas gebergte Marokko

De Woestijn

 De grootste zandwoestijn van de wereld bestaat, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, voor het grootste deel uit rotsen. De rotspartijen in combinatie met zand en glooiende heuvels zorgen voor adembenemende landschappen die je je nog lang zal herinneren. Je ontdekt De Sahara het beste per kameel, samen met bedoeïen. Dit kan je op eigen houtje doen of middels een excursie. Die is plaatselijk te regelen in steden dichtbij de woestijn. Zorg voor goed bedekkende thermo kledij, want de temperatuurverschillen overdag en ’s nachts zijn groot. Maar je kan genieten van de sterrenhemel. Op een aantal plekken kan je slapen in tenten in de woestijn. Een vakantie naar Marokko is een leuke ervaring!

overnachten in woestijn Marokko

Eten en drinken in Marokko


 
Couscous is het nationale gerecht van Marokko en ontbreekt dan ook nooit op feestelijkheden. Tajine is een stoofpot van aardappelen, verscheidene soorten groenten en vlees in de gelijknamige aardewerken schotel, waarbij een hoge keramische kegel op een ronde schaal staat. Een eenvoudig gerecht is kefta, gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ei. Ook typisch Marokkaans ishariera, een dikke linzensoep, die vooral in de ramadanmaand wordt gegeten. Speciale gerechten zijn mechoui, geroosterd lam en pastilla, een ovengerecht van duif (of kip) en amandelen in dun bladerdeeg. Een ander lekker gerecht is poulet au citron, malse kip, gestoofd met olijven en citroenen. Een typisch Marokkaans dessert is beghrir, pannenkoekjes met boter en honing. 

Heerlijke Marokkaanse thee


Drinken in Marokko: 
Nana of muntthee is de traditionele drank van Marokko. Het wordt gezet van groene Chinese thee samen met verse muntbladeren en veel suiker. Vraag om atay bla soukkar als je muntthee zonder suiker wilt. Bij koffie kun je aangeven of je zwarte koffie (kehwa kehla) wilt of kehwa noes noes (koffie met opgeklopte melk).

Onderweg kan je veel overnachtingen regelen inclusief diner en ontbijt. De accommodaties zijn goed tot luxe. Goed is een kleine kamer met douche en toilet en klein terras voor de ingang. Daar kan je heerlijk genieten van je boek en/of drankje. Meestal is het een binnenplaats, die soms gehorig is. Maar de aankleding is altijd geweldig.

Op vakantie naar Marokko.. doen!

Hotel in Marokko
Hotel in Marokko
Het Laatste Tafeltje