4 Dagen Hamburg & Lübeck

Bezoek nu met Slangenreizen.nl de fascinerende handelssteden Hamburg en Lübeck. De veelzijdige stad Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en biedt voor ieder wat wils. Ontdek de bekende historische bezienswaardigheden als het Hamburger Rathaus en de St. Michaeliskirche. Maak kennis met de wijken St. Pauli en St. George waar voldoende winkel – en musea gelegenheden te vinden zijn. Breng een bezoek aan het nieuwe stadscentrum, loop door het levendige en leuke havengebied waar tevens prachtige havenrondvaarten gemaakt kunnen worden en geniet van de moderne architectuur! Daarnaast de prachtstad Lübeck, ooit één van de belangrijkste handelssteden van Europa. Bezoek de 15e-eeuwse stadspoorten Burgtor en Holstentor en bekijk de overblijfselen van de stadsmuur. Ontdek het historische stadshart waar de Marienkirche te bewonderen is met haar rode baksteenarchitectuur en proef de Lübecker Marzipan (het marsepeingebak) waar de stad bekend om staat.

Omschrijving

Bezoek de fascinerende handelssteden Hamburg en Lübeck. De veelzijdige stad Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en biedt voor ieder wat wils. Ontdek de bekende historische bezienswaardigheden als het Hamburger Rathaus en de St. Michaeliskirche. Maak kennis met de wijken St. Pauli en St. George waar voldoende winkel – en musea gelegenheden te vinden zijn. Breng een bezoek aan het nieuwe stadscentrum, loop door het levendige en leuke havengebied waar tevens prachtige havenrondvaarten gemaakt kunnen worden en geniet van de moderne architectuur! Daarnaast de prachtstad Lübeck, ooit één van de belangrijkste handelssteden van Europa. Bezoek de 15e-eeuwse stadspoorten Burgtor en Holstentor en bekijk de overblijfselen van de stadsmuur. Ontdek het historische stadshart waar de Marienkirche te bewonderen is met haar rode baksteenarchitectuur en proef de Lübecker Marzipan (het marsepeingebak) waar de stad bekend om staat.

Hotel Holst

Hotel Holst is een modern 3-sterren hotel gelegen in een rustige, heuvelachtige omgeving in de stad Rosengarten ongeveer 30 kilometer van de stad Hamburg. Het hotel is voorzien van een Vitalis-spa met onder meer verschillende thermische baden een sauna en avonturenbad. Daarnaast is er een fitnessruimte, solarium, bar, lift, terras en meerdere restaurants te vinden in het hotel. In het restaurant, de bar en de lobby is gratis WIFI beschikbaar. De kamers zijn uitgerust met bad of douche, toilet, föhn, televisie, zithoek, telefoon en bureau met een uitzicht op de tuin.

Programma

Dag 1 De heenreis

Vroeg in de ochtend zullen we vanaf de opstapplaats vertrekken richting Hamburg, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. In de late middag zullen we het hotel bereiken waarna u in de gelegenheid wordt gesteld om te dineren.

Dag 2 Stadsrondrit en vrije tijd in Hamburg

Na een overheerlijk ontbijt zullen we in de ochtend starten met een stadsrondrit per luxe touringcar. Wenst u geen deel te nemen aan de stadsrondrit dan zet de chauffeur u in het centrum van Hamburg af. Tijdens de stadsrondrit zullen we de bekendste bezienswaardigheden van de stad bereiken. Zo rijden we onder meer langs het levendige en leuke havengebied met haar vismarkt, de pakhuizen in Speicherstadt, de St. Michaeliskirche, de historische Deichstrasse en Krameramtsstuben en de schitterende villa’s rond de Alster meren. U heeft voldoende tijd om mooie foto’s te maken en de chauffeur zal hiervoor meerdere keren stoppen onder de tour. Na de stadstour heeft u vrije tijd in de stad. Ga lekker winkelen in de binnenstad, in de autovrije Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse of in de wijk Sint Pauli. Bezoek het bekende Rathaus en maak een mooie wandeling door het havengebied waar ook voldoende eetgelegenheden te vinden zijn. In de avond zullen we de dag afsluiten met een lichttour waarna de chauffeur u vervolgens terug naar het hotel brengt.

Dag 3 Vrije tijd in Lübeck

De ochtend start met een heerlijk ontbijt waarna we naar Lübeck vertrekken. Vandaag heeft u de hele dag vrije tijd om zelf de stad te verkennen. Mocht u de stad willen verkennen onder begeleiding van een Nederlands talige gids dan is dit mogelijk en kan dit bijgeboekt worden. Houd u van cultuur en kunst? Bezoek dan het oude stadscentrum typerend aan haar rode bakstenen en middeleeuwse sfeer waar onder meer de romaans-gotische kathedraal, de kerk van St. Mary, het museum van de geschiedenis van marsepein, het museum van het poppen theater en het museum van kunst en cultuurgeschiedenis te vinden zijn. De ‘Altstadt’, gelegen op een eiland kan bereikt worden over twee oude bruggen, de Burgtor en Holstenstor genaamd. Ontdek de Hüxstraße en de Fleischhauerstraße en wandel door de mooie binnenstad waar volop moderne winkels, restaurants, cafés en oude gebouwen te vinden zijn. Koffie drinken en marsepeintaart eten kan hier in één van de smalle straatjes of op één van de binnenplaatsen direct naast één van de vijf grote gotische kerken. In de avond zal de chauffeur u weer komen ophalen in het centrum en naar het hotel brengen.

Dag 4 De terugreis met een korte stop in Bremen

Na een overheerlijk ontbijt zullen we via Bremen starten aan onze terugreis. In de Hanzestad Bremen zullen we nog een korte stop maken waar u in de gelegenheid wordt gesteld om het prachtige, historische marktplein te bewonderen waar een groepsbeeld staat van de bekende Bremer stadsmuzikanten. Bezoek daarnaast het Gothische Rathaus en het Schnoorviertel, de oudste wijk van de stad. Op de terugreis worden weer voldoende stops gemaakt en voordat we de opstapplaats bereiken wordt u nog in de gelegenheid gesteld om een hapje te eten. Aangekomen bij de opstapplaats in Nederland eindigt onze busreis Hamburg & Lübeck.

Let op! Op sommige data kan er gebruik worden gemaakt van een wisselpunt.

Klik hier om je Citytrip te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

ma 23 juli 2018


Booking.com
Het Laatste Tafeltje