Bloembollen kopen: Voor een leuk en leerzaam dagje uit hoef je absoluut niet ver weg te gaan. En het hoeft ook niet veel te kosten. Je kunt het erg dicht bij huis ook erg naar je zin hebben en je prima vermaken. Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje uit in je eigen tuin, of op je eigen balkon. Vooral als je een leuk en gezellig ingerichte tuin of balkon hebt, kun je lekker genieten van alles wat er uit de grond komt en bloeit en groeit. Het leukste is dan natuurlijk als je datgene waar je van kunt genieten zelf in de tuin gepoot hebt. Zo snijdt het mes aan twee kanten en is het eigenlijk dubbel genieten. Want heerljk onbevangen met je handen in de aarde wroeten en je eigen tuincreaties maken is namelijk net zo ontspannen als op je luie stoel in de tuin zitten of in je hangmat hangen. Voor veel mensen betekend tuinieren ook je hoofd leeg maken en nieuwe energie op doen. Overigens kun je tijdens periodes dat het Corona virus weer oplaait en dagjes uit niet meer mogelijk zijn, altijd in je eigen tuin terecht.

Bloembollen kopen

Bloembollen kopen Blauwe Druifjes:

Een goede tip om als bollen in je tuin te poten, zijn de zogenaamde Blauwe Druifjes. Dat zijn bloembollen die schattige kenmerkende blauwe druifjes produceren, waar de plant haar naam aan heeft te danken. Deze bloemen bloeien in het voorjaar. Daardoor heb je al vroeg in het seizoen een kleurrijke tuin of balkon. De bloem wordt ook wel druifhyacint genoemd.

Bloembollen kopen Begonia:

Een andere goede tip om als plant in je tuin te poten is de Begonia. Van de begiona zijn meer dan duizend soorten bekend. Je hebt ze dus in allerlei variaties en met name kleuren. De meeste begonia’s gaan slechts één seizoen mee. Een uitzondering daarop is de winterharde begonia. Die komt oorspronkelijk uit China. Wist je overigens dat de naam Begonia een eerbetoon is aan een Franse gouverneur in Haïti, die Michel Bégon heette?

Bloembollen kopen

Insectenwereld:

Als je bloembollen prachtig tot bloei zijn gekomen, zul je vanzelfsprekend ook een rijk insectenleven hebben. Al die geuren, kleuren en nectar, nodigen allerlei soorten insecten uit. Wat denk je van prachtige kleurrijke libelles of vlinders. Ook de bijen, die zich in het de huidige natuur moeilijk staande kunnen houden, zullen vast net zo blij als jou zijn met een rijk ingerichte tuin.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in gratis dagjes uit.

Bekijk deze aanbiedingWanneer

zo 11 september t/m za 31 december 2022
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje