4,55 Korting!

Vergroot je kennis over de mensheid, over cultuur en kom vooral meer te weten over wetenschap in het Museon Den Haag. Goekope entree tickets kun je nu via DagjeuitPagina.nl bestellen met wel 28% korting. Je bestelt al een toegangskaartje via deze website voor slechts 11,95 in plaats van 16,50 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 4,55 per entree ticket.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Museon Den Haag te bestellen.

Museon Den Haag:

Voor een bijzonder educatieve en leerzaam dagje uit voor de hele familie, schoolklas of gezllig feestje kom je naar het Museon Den Haag. Daar worden erg leuke en interessante evenementen maar ook tijdelijke en vaste toonstellingen gehouden. Kom maar eens langs en duik ook in de wereld van de wetenschap. Ervaar zelf maar eens de veelzijdigheid van de wetenschap en hoe populair die kan zijn voor een groot publiek. Bovendien is het een interaktief museum. Je kun er bijvoorbeeld aan leuke speurtocht door het museum meedoen. Zien we jou binnenkort ook in het Museon Den Haag?

Interaktief bezig zijn in het Museon Omniversum

 

Actuele (tijdelijke) tentoonstellingen:

In One Planet worden vaak tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Onder andere kun je dit jaar (2023) de volgende exposities en voorstellingen zien:
  • Haags Tech-weekend en First Lego League op 28 en 29 januari 2023.
  • Roh 22/23: Il barbiere di Siviglia is een opera die je kunt bekijken op 15 februari 2023.
  • Vanaf 16 februari is er Secrets of the Sea.
  • Andre Rieu in Dublin is er te zien op 28 en 29 januari 2023.
  • In de maanden januari, februari en maart kun je The Arctic Noorderlicht Experience bekijken.
  • Of bekijken The Arctic: Our Last Great Wilderness
  • Tot en met 19 maart 2023 is er de tentoonstelling De Groene Camera 2022, met de beste natuur foto’s uit Nederland en België.
  • Op 5 en 12 februari wordt de Knotsgekke Kariboe Kwis gehouden.
  • De Museum Jeugd Universiteit wordt gehouden van 9 januari tot en met 21 mei 2023.
  • En er is nog veel en veel meer!
Populaire wetenschap in het Museon

Over Museon:

Het bijzondere van het Museon in Den Haag is te danken aan de unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak. Het populair-wetenschappelijke museum bezit uitgebreide collecties op het gebied van geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, techniek en volkenkunde. Het museum bestaat al meer dan 100 jaar. Het is ooit opgericht als “Museum ten bate van het Onderwijs”. De totale collectie telt inmiddels al zo’n 260.000 objecten.Doe mee aan de speurtocht door het Museon Den Haag

 

Interaktief Museum:

In de interactieve omgeving van het museum leer je van alles door te lezen en te luisteren. Maar juist vooral door veel dingen zelf te doen. De boodschap van Museon is niet voor niets om “bezoekers te inspireren de wereld te ontdekken. Maar ook om zichzelf te ontwikkelen en de bezoeker vooral te motiveren om de aarde met respect te behandelen en te verbeteren.” Je vindt het Museon in de wijk Zorgvliet, tussen het Gemeentemuseum en het Omniversum in.

One Planet Expo:

In One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

One Planet NOW:

In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zoals hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. One Planet NOW! bestaat uit verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hier hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Museon Den Haag te bestellen.

Stedentrip Den Haag:

Een bezoek aan het Museon Den Haag is prima te combineren met een stedentrip Den Haag. Want Den Haag heeft nog veel meer leuke uitjes te bieden. Nog leuker is om je stedentrip te combineren met een gezellige en romantische hotelovernachting. Dan plak je er dus gewoon een dagje extra bij aan. Klik hier om je hotelovernachting Den Haag te boeken.
 

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 22 januari t/m zo 31 december 2023

Openingstijden

Maandag tot en met zondag 10.30 - 17.00 uur
Tijdens officiële schoolvakanties 9.30 - 17.00 uur
One Planet Dome is ook 's avonds geopend.

Prijzen

Museon-Omniversum, inclusief 1 grootbeeldfilm vanaf 12 jaar oud van 16,50 voor slechts 11,95
Museon-Omniversum, inclusief 1 grootbeeldfilm van 4 tot en met 11 jaar van 14,00 voor maar 9,50
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis mits ze op schoot zitten.

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje